Колеги заслужава ли си да я карам в сервиза и да свалят съединител и всичко останало заради теч-а които имам
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тече масло от семерингът на вала....
Collapse
X
-
Зависи колко тече, ако капе по малко може да изкараш известно време така и да смениш семеринга, когато сменяш съединителя. Ако тече много може да ти омаже съединителя и ще се принудиш да го смениш.
В общи линии ти си решаваш в зависимост от парите, но личният ми опит показва, че е по-добре да се оправят такива течове навреме.Alfa Romeo 145 1.9 JTD
-
Ами те семеренгите или тапите (при бензинките) са евтина работа - няколко лв., ама труда е много, защото трябва да се свали скоростната кутия, ама за да я свалипш, трябва да се свали моста, откачи хидравликата и т.н. Тоест процедурата е същата, като смяна на съединител, или казано в цифри някъде към 150-170лв.
Все пак кажи каква ти е колата (дизел или бензин) и колко и откъде ти тече, защото например при JTD-а е нещо съвсем нормално това отдолу да ти е омаслен картера и при тях само може да се намали, но не и напълно да изчезне. Освен това мокри и от щеката и от плочката за масления филтър. Виж пре бензинките трябва да е сухо. Огледай го добре отдолу мотора. Където има теч (и трябва да се притесняваш) метала е чист - защото маслото достатъчно много тече, че го измива. А там където е само омаслено (изпуска по малко) и не трябва да те притеснява е черно - масло покрито с пахолякAlfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
значи колата е 1.6 120hp наскоро я взех сменях биелни лагери и приятеля дето ми ги сменя каза че от там ще капе и наистина сега като спра може и да не капне цял ден но може и да направи малка локвичка....Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
Alfa Romeo GT 1.8 TS
Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеВсе пак кажи каква ти е колата (дизел или бензин) и колко и откъде ти тече, защото например при JTD-а е нещо съвсем нормално това отдолу да ти е омаслен картера и при тях само може да се намали, но не и напълно да изчезне.
Като сте я разхвърляли един път и сте видели проблема,що не си поиграхте още и да го оправите?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеВсе пак кажи каква ти е колата (дизел или бензин) и колко и откъде ти тече, защото например при JTD-а е нещо съвсем нормално това отдолу да ти е омаслен картера и при тях само може да се намали, но не и напълно да изчезне.
Comment
-
ОК колега, просто споделям какво съм видял, а подробностите с обяснението защо е така не са мои и ми ги даде моя майстор (който между другото поддържа колите на доста хора в този форум), в думите на който нямам причина да се съмнявам. Както и да е, не обвързвам никой с моето мнение и се радвам, че има колеги с абсолютно безпроблемни в това отношение коли. Дай боже повече да са така.
Колега vladeto_, не видях от къде си, ама ако си от София погледни в техническия раздел сервизите и отиди, защото това не е нормално да има локвичка под колата ти. Едно е омаслен мотор, съвсем друго е течащ.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениепогледни в техническия раздел сервизите и отиди, защото това не е нормално да има локвичка под колата ти. Едно е омаслен мотор, съвсем друго е течащ.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщениеКолеги заслужава ли си да я карам в сервиза и да свалят съединител и всичко останало заради теч-а които имам"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Да караш така е само удължаване на агонията и излишни пари за масло. Освен всичко непрекъснато трябва д аследиш да не останеш без масло. Все едно парите ще ги дадеш. По добре спести гореописаните. Аз лично имах подобен случай преди месец и го реших така.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
Comment